Nationale buitenspeeldag 2024

Vandaag waren wij aanwezig bij de nationale buitenspeeldag in Hijken, georganiseerd door Kinderwerk "Kids Togheter" Hijken/Oranje. 
Het thema van dit jaar was sport en spel. De kinderen konden deelnemen aan judo, free runnen, korfbal. 
Er was een springkussen aanwezig en iedereen kon een eigen smoothie maken door te fietsen.
Ook werden er poffertjes gebakken. 
Het was een geslaagde middag zonder incidenten en het weer zat ook mee. 

Dorpsfeest Hooghalen 6-9 juni 2024

Afgelopen weekend was het dorpsfeest in Hooghalen.

Het thema was flower power en dat was het zeker!

De ochtend was er een heus flowerpower festival voor de kinderen waarbij ze verschillende activiteiten konden ondernemen.

De middag stond in het teken van de zeskamp.

Alle straten in Hooghalen gingen de strijd aan bij de verschillende onderdelen. 

 

Het was weer een geslaagd weekend! 

.

Campina Open Boerderij Dagen 20 mei 2024

We waren erbij tijden de Campina Open dagen. Samen met het Rode Kruis stonden we bij de familie Robbemont aan de Beilervaart. Zij hadden alles uit de kast getrokken om hun bedrijf zo goed mogelijk aan het publiek te tonen. Dit is aardig gelukt. 
Ruim 1400 bezoekers werden er die dag verwelkomt, waarvan een derde onder de 10 en 20 procent boven de 65 jaar. Al met al een geslaagde dag. We weten nu weer hoe ook alweer een kalfje wordt geboren en waar de melk vandaan komt. (Ja de yoghurt en karnemelk kwam ook bij hun uit de koelkast en uit een pak). 
Familie Robbemont: Namens het hele publiek, het Rode Kruis en de EHBO Hooghalen:  Hartelijk dank voor het open zetten van jullie stallen.

25 april 2024 OLYMPIC MOVES

Vandaag de hele dag gestaan bij de voetbalwedstrijden van de Olympic Moves welke ieder jaar gehouden worden in Hoogeveen. Dit is een sportdag voor de 5 Noordelijke Provincies (Middelbare scholieren) en de besten mogen naar de landelijke wedstrijden. 
Dit keer stonden we bij het voetbalveld. Koud was het vandaag voor de EHBO’ers, maar ook voor de sporters op het kunstgras van de voetbalvereniging HZVV hadden last van de kou. 
Vele blessures hebben we langs zien komen. Voornamelijk veel schaafwonden en kapotte knieën.  Ook enkels en verdraaide knieën waren aan de orde van de dag. Al met al voor ons een zeer drukke dag. Maar dat geeft wel voldoening. 
EHBO Hoogeveen dank voor jullie uitnodiging om te assisteren.

Tentfeest Hooghalen 12 en 13 april 2024

Afgelopen weekend organiseerden de mannen en vrouwen van trekkerslap het Tentfeest in Hooghalen. Met man en macht is er afgelopen week gewerkt aan de opbouw van het festival terrein op het voormalige AZC terrein aan de Asserweg In Hooghalen.
Vrijdagavond kon men genieten van verschillende soorten muziek en was er een belangstelling van ca. 350 man publiek. Voor de Zaterdagavond waren om half 9 s ‘avonds de kaarten digitaal uitverkocht. Hetgeen betekende dat er ongeveer 1000 man publiek aanwezig was en daarbij opgeteld de vrijwilligers. Een aardige massa. Ook wij EHBO Hooghalen waren evenals voorgaande jaren van de partij. Vrijdagavond was het een rustige avond, zaterdagavond was het iets drukker voor de EHBO. Maar we konden het af met pleisters, cool pack en paracetamol. Al met al voor iedereen een schitterend feest. Op naar het volgende feest van Trekkerslep. De After TT Party op 30 juni 2024. Tot Dan!!!!

Vrijdag 5 april 2024 MANTINGE

De Broekstreek organiseerde voor de 1e keer hun tentfeest. Gelijk hadden ze hun naam omgedoopt naar De Zoepstreek. Ze hadden het goed voor elkaar en ze gaan ervan uit dat de zaterdagavond een gigantisch mooi feest wordt en daar geloven wij als EHBO’ers stellig in. Prachtige tent, ook goed plek voor de EHBO en een prachtig toiletgebouw. Daar EHBO Westerbork iemand tekort kwam, heb ik deze avond gedraaid met Huib. Huib nam vanavond afscheid van het posten (diensten draaien etc.).
Huib heeft 38 jaar getrouw diensten gedraaid bij Evenementen. Ook heeft hij nog 12 jaar zitting gehad in het districtsbestuur. We hadden een prachtige, rustige avond. Huib bedankt voor alles. Ook namens de hele EHBO afd. Hooghalen.

Gymuitvoering 9 maart 2024

Het thema van de gymuitvoering was Disney. Als EBHO Vereniging Hooghalen mochten we daar ook bij zijn.

Het Lustrumteken 13 februari 2024

Wij feliciteren Martijn voor 25 jaar in het bezit zijn van zijn EHBO diploma.

De voorzitter heeft het bijbehorende speldje vanavond tijdens de algemene ledenvergadering overhandigd.

 

Kerstnachtdienst

Zondag 24 december 2023: Tijdens de kerstnachtdienst werd het kerstverhaal verteld in de Schaapskooi op het Hijkerveld.

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een liefdevol 2024.

Lichtjesavond

Op zondag 17 december 2023 was het weer de jaarlijkse lichtjesavond bij de begraafplaats in Hooghalen.
De begraafplaats was verlicht met lampjes en fakkels. Een bijzondere dienst om te doen.

Sinterklaas Intocht Hooghalen 2023

Zaterdag 25 november kwam Sint weer in Hooghalen,

Het regenachtige weer was wel even balen.

Gezamenlijk door het dorp achter de muziek aan,

Het hele dorp ging buiten staan.

Prachtige optredens in het dorpshuis,

Iedereen voelde zich er thuis.

Tenslotte was er pietendisco

Wat was het een feest zo!

 

Met dank aan de Kinderwerk Hooghalen waren wij ook als EHBO’ers aanwezig tijdens deze intocht van Sinterklaas.

Zuidlaardermarkt 17 oktober 2023

Met dank aan de EHBO vereniging Anloo-Zuidlaren waren wij ook als EHBO’er aanwezig tijdens de 724e Zuidlaardermarkt.
Vele paarden, pony’s en ezels waren uitgeladen en stonden op de markt in Zuidlaren voor de verkoop.

Dit trok zowel nationale als internationale kopers, maar ook heeeel veeel kijkers.

Tevens was er ook een Warenmarkt van ca. 5 kilometer door het dorp. Veel mensen waagden zich dan ook aan deze klus om de gehele warenmarkt te bezichtigen.

Er werd veel gegeten, gedronken, gelachen, maar of nu de handel zo voortvarend was. Ik ben een leek.

Geen idee. Al met al een dag om niet snel te vergeten.

 

Vakantievreugde

Zaterdag 23 september heeft de EHBO vereniging Hooghalen  de EHBO-vereniging Westerbork mogen helpen met een dienst in Hotel Meursinge. 
Vakantievreugde (een stichting die begeleide vakanties voor mensen met een beperking mogelijk maakt) bestond 60 jaar. 
De vrijwilligers en deelnemers waren uitgenodigd voor een groot feest! Wat was het gezellig, samen oud- hollandse spelletjes doen, nagels lakken, poffertjes eten etc. Iedereen genoot! 
Ze zijn altijd nog vrijwilligers nodig voor het begeleiden van vakanties, dus kijk eens op hun website (www.vakantievreugd.org). Het is dankbaar vrijwilligerswerk.

 

Hartstocht

Afgelopen 9 september 2023 was de EHBO Vereniging Hooghalen tijdens dit evenement ook aanwezig.

Gelpenberg 2023

3 dagen Gelpenberg 31 aug t/m 2 september.

We waren voor de 3e keer op rij aanwezig bij het internationale golftoernooi in Aalden op de Gelpenberg. Dit heeft natuurlijk alles te maken met dat onze voorzitter een fervente golfer is. Elke ochtend vroeg uit de veren, want de golfers beginnen al om 7.00 uur. Drie dagen lang werd er gestreden voor de grote prijs van € 5000,=. De winnaar was pas bekend nadat de laatste bal was geslagen.

Timo Vahlenkamp was de winnaar van het grote bedrag en eeuwige roem natuurlijk. Pas 25 jaar en hij is woonachtig in Duitsland.

Maar liefst 36 nationaliteiten deden aan dit golftoernooi met een bezetting van 156 deelnemers mee.
Knullige ongevalletjes hebben we behandeld. Het waren lange dagen (12 uur /dag), maar het was beren (!!!!) gezellig.

Ja onze voorzitter kent ook bijna iedereen en wat er vooral goed in ging, was de eigen gebakken appeltaart van haar.

Wie weet staan we er een volgend jaar weer.

Trekkerslep Hooghalen

Afgelopen 11 en 12 augustus 2023 was Trekkerslep Hooghalen.
De EHBO Vereniging Hooghalen was tijdens dit jaarlijkse evenement ook weer aanwezig.

Feest in Oranje, 13 t/m 16 juli 2023

Waar een feestje is zijn wij natuurlijk ook. Maar liefst 4 dagen heeft Oranje feest gevierd. Vrijdagavond waren we uitgenodigd bij een knallende feestavond onder leiding van een Dj. Zaterdagochtend waren we er weer als de kippen bij tijdens een prachtige boottocht over het Oranjekanaal vanaf de schuine brug tot het fietsbruggetje. Verscheidene deelnemers konden een nat pak niet voorkomen. Zaterdagmiddag werd het feest terrein omgebouwd tot een sportieve middag nl. een zeskamp. Maar de afsluiting voor ons als EHBO was toch wel de spetterde feestavond met vele bezoekers (tent was te klein) met in de hoofdrol de coverband NOAH. Tot in de kleine uurtjes is er gefeest, maar voor ons was de lol er wel af na 02.00 uur. De oogjes ook van ons werden steeds kleiner. Oranje tot een volgende keer.

 

HHCombi sportdag Hooghalen

Op zaterdag 8 juli 2023 kon men kennis maken met alle sporten van HHCombi. Er was een spinningmarathon voor het goede doel 'de liedjesfabriek' en voor de kinderen waren er tal van activiteiten met onder andere een bloemendraaimolen.

Wij als EHBO Vereniging Hooghalen waren ook aanwezig om te helpen indien nodig.

 

After TT party Hooghalen 25 juni 2023

Ter hoogte van café Wapen van Schotland hadden de broers Jansen samen met Daan en Auke een after-tt party georganiseerd. Al die fietsers die terugkomen van de baan en verder moeten om hun huis te bereiken en natuurlijk al die inwoners van Hooghalen e.o. dit geen TT-gangers zijn, maar wel van een feest houden waren hier te samen gekomen. Van 15.00 uur tot 00.00 uur werd er volop gefeest. 
Menigeen is dan ook niet met zijn vervoermiddel waar hij/of zij op gekomen was naar huis gegaan. Kijk maar eens hoeveel fietsen er nog staan op maandagmorgen 08.00 uur. EHBO-technisch waren er geen problemen. Dus op naar de volgende editie van de TT in 2024.
Maar laten we ook alle EHBO-érs niet vergeten die onze zuster organisatie uit Assen hebben geholpen om het festijn daar, maar ook op de baan rond te krijgen.  Ja het is echt waar. Zonder deze vrijwilligers waren er geen feestjes meer.  Dank aan onze leden.

 

Bartje 200

17 juni 2023

Assistentie verleent aan het Rode Kruis bij de Bartje 200 km wielerwedstrijd Mountainbike in Gieten.

 

Buurtvolleybal

16 juni 2023

Buurt volleybal van de gemeente Midden-Drenthe! Tot het donker was er gepost! Kleine gebruikelijke verwondingen bij het volleyballen!

 

Waterpret Hijken

14 juni 2023

Mooie en rustige dienst in Hijken bij het waterpret gebeuren!

 

East side story (30 mei t/m 12 juni 2023)

Een avondvullend theaterbelevenis welke zich afspeelt in Kamp Schattenberg en de Molukse wijk in Bovensmilde. Met onderweg een stop op het festival terrein van de Vogelpoel te Hooghalen. Het is een avond vol muziek, dans en heerlijk eten. In Schattenberg worden we geconfronteerd met het dagelijks leven. Maar liefst 20 jaar hebben daar Molukkers gewoond in de Barakken welke waren overgebleven uit de 2e wereldoorlog. Eenmaal bij de laatste stop aangekomen in Bovensmilde speelt zich een verhaal af van twee Molukse mensen die in een nieuwe wijk zijn terecht gekomen. In een nieuw land. EHBO afd. Westerbork was gevraagd om deze 12 voorstellingen iedere avond te voorzien in de EHBO met 2 personen. De EHBO’ers reisden met de bus mee naar de verschillende locaties. Onze afdeling heeft zich zes keer aan één van deze avonden medewerking verleent.  Hiervoor bedanken we de afdeling Westerbork. Het was prachtig om hier aanwezig te mogen zijn. En Stina had het voorrecht om samen met Kim (Westerbork) Oranje pleisters en Oranje paracetamols mee te mogen nemen. 

Voetbaltoernooi te Dwingeloo

 

3 juni 2023

 

De afdeling voetbal van Dwingeloo had op 3 juni een toernooi voor jeugd van 4 t/m 12 jaar. Het was een prachtige voetbaldag. Zon en misschien iets teveel wind, maar een aangename temperatuur. In de ochtend waren de kleintjes aan de beurt en na de middag de jeugd van 8 t/m 12 jaar. Wij EHBO Hooghalen mochten daar pleisters plakken, wespensteken behandelen en cool-packs uitdelen. Al met al een geslaagde dag.

Dodenherdenking Kamp Westerbork 2023

4 mei 2023 

 

Elk jaar op 4 mei worden tijdens dodenherdenking alle Joden, Sinti en Roma herdacht die via kamp Westerbork uit Nederland werden weggevoerd. Dit jaar was er aandacht voor de treinen die naar Sobibor gingen. Dit jaar is het 80 jaar geleden dat er vanuit kamp Westerbork 19 treinen vertrokken naar Sobibor. Eén van de treinen vertrok op 4 mei 1943.

 

In totaal zijn er naar Sobibor 34.313 mensen gedeporteerd. Bij aankomt werden bijna alle gedeporteerde Joodse Nederlanders en vluchtelingen vrijwel direct vermoord. Van de 34.313 gedeporteerden hebben 18 gedeporteerden het overleefd.

 

Ook dit jaar waren wij weer aanwezig bij de herdenking bij Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Wij hebben een rustige en droge dienst gehad.

 

 

 

Koningsronde van Beilen

 

27 april 2023 

 

De EHBO Vereniging Hooghalen mocht bij de Koningsronde van Beilen aanwezig zijn om eventueel hulp te kunnen verlenen. Dit is een wielerevenement in diverse categorien en is georganiseerd door WSV de Peddelaars. Vanwege het drukke programma was het vroeg opstaan dit keer.

 

Endurance in Grolloo

 

23 april 2023 

 

Endurance in Grolloo een paardenevenement met +/_ 70 paarden. Wij hebben een gezellige dienst gehad.

Zonder incidenten gelukkig.

Olympic Moves In Hoogeveen (Sporthal het Activum)

20 april 2023

Olympic Moves is voor scholen uit het Noorden van het land, maar het verbaasde me dan ook dat een school uit Groenlo aanwezig was. Voor ons een volleybal-, badminton-, atletiek en turn wedstrijden op schoolniveau. We assisteren de EHBO afd. Hoogeveen met het bemannen van deze diensten. Het was een erg gezellige dag, goed getrainde sporters en ik bedank mijn mede-collega’s van de afd. Zuidwolde voor de samenwerking. En denk nou niet dat het alleen kletsen was. Maar liefst 8x een cool-pack, 2x een ideaalswachtel, verscheidene pleister en flesjes water is de balans die we na afloop hebben opgemaakt. Eén persoon naar de huisarts gestuurd met een wel hele rare draaiing van de knie en heel veel pijn.

In & om de Boerderijfair in Loon

16 april 2023 Gezellige fair in Loon. 

Er was veel publiek bij een mooie landelijke fair in het dorp Loon (vlak bij Assen).

Met rond de 90 standhouders, mooie streekproducten, gezellige terrassen op het fair terrein, met koffie/thee en diverse lekkernijen en muziek die zorgde voor de gezellige noot tijdens de fair, hebben wij hebben als EHBO'ers ons diverse malen nuttig moeten maken.

Tentfeest Hooghalen

15 april 2023 Tentfeest Hooghalen

 

Op het terrein van het voormalig AZC Hooghalen is door de Stichting Trekkerslep Hooghalen weer het "Tentfeest Hooghalen" gehouden.

Via internet waren er 800 kaarten verkocht voor het tentfeest in Hooghalen, hetgeen betekende uitverkocht. Niemand kon een kaartje bij de kassa kopen.

Het was een prachtig muziek feest met als band De Halsband (gekomen in een roze limousine).  Maar dit terzijde.

Vele jongeren en natuurlijk ook de iets rijpere jeugd kwamen lopend, per fiets of per auto naar dit feest welke werd gehouden op het voormalig AZC terrein in Hooghalen.

Ook wij de EHBO-Hooghalen waren wederom van de partij en we waren volgens het publiek goed zichtbaar en dat was te merken ook. De gebruikelijke verwondingen passeerden de EHBO-post.

Vingerwondjes, Hoofdpijn (feest moet doorgaan), Maag klachten (geen idee waar het van komt), ook schijnt fietsen in groepen soms moeilijk te zijn en een niet geheel vlekkeloze aftocht passeerden de EHBO-ers.

Het werd een latertje (ook voor ons).  Maar we zien elkaar een volgend jaar weer in Hooghalen.

Gymuitvoering HHCombi

Gymuitvoering 11 maart 2023

TERUG IN DE TIJD

In een prachtige aangeklede en totaal uitverkochte gymzaal in Hooghalen organiseerde de afdeling gymnastiek van HHCombi haar jaarlijkse gymuitvoering.  We zagen langskomen, peuters, kleuters, gymnasten, turners en dansers. Onder leiding van Tamar en Amber is er door de gymleden heel hard gewerkt aan de uitvoering. Opa’s, Oma’s, Mama’s en Papa’s hebben dan ook erg genoten van hun kroost. Wij als EHBO hebben een gezellige middag en avond gehad en we zijn maar één keertje in actie gekomen. 

Volleybaltoernooi HHCombi

3 maart 2023

 

Het was weer een heel gezellig en sportief toernooi en de EHBO heeft het mooi rustig gehad met slechts een enkele pleister en een stukje tape.

28-12-2022

Op woensdag 28 december 2022 is in Sporthal Börkerkoel te Westerbork een zaalvoetbaltoernooi met deelnemers van de jeugdsozen van diverse dorpen in de gemeente Midden-Drenthe gehouden. Jammer genoeg moest er diverse malen EBHO verleend worden.

Voor de 20ste keer mochten we dienst doen bij dit bijzondere evenement.

Fijne feestdagen en Gezond 2023

24-12-2022

Sinterklaas arriveerde weer in Hooghalen,

en ook de EHBO was uitgenodigd.

De pieten waren aan het stralen,

en ook al die gelukkige kinderen was een prachtig gezicht.

Een optocht door het dorp,

iedereen gekleed in een dikke jas.

Het dorpshuis lag op een steenworp,

waar tenslotte de pietendisco was.

19-11-2022

Vandaag de EHBO Westerbork mogen assisteren bij de zeskamp ter gelegenheid van het dorpsfeest van Zwiggelte. Heerlijke middag kwa gezelligheid en temperatuur.

10-09-2022


We zijn 3 dagen op de Gelpenberg in Aalden aanwezig geweest als EHBO voor een internationaal Golftoernooi.

Het waren 3 prachtige dagen kwa weer, golfen en weinig slachtoffers. En als hoogtepunt een sidderende finale tussen een Fransman en een Hollander.

01-09-2022

Vrijdagmiddag 17.00 uur begon het geronk van zware trekkers bij de jaarlijkse Trekkerslep wedstrijden in Hooghalen. Enkele honderden tractoren in verschillende klasse deden aan deze wedstrijd verdeeld over 2 dagen mee. Voor beide dagen worden er 2500 bezoekers verwacht. De temperaturen waren dit weekend uitzonderlijk hoog, (boven de 30 graden ook in de avond nog lang warm) waardoor de organisatie en EHBO extra oplettend waren naar SO met oververhitting. Gelukkig namen de mensen zelf voorzorgsmaatregelen en hebben wij geen SO met oververhitting mogen constateren. De organisatie verstrekte zelf gratis water en zonnebrandcrème. Maar we hadden natuurlijk wel SO die gerelateerd zijn aan de hoge temperaturen. In totaal 13 personen die met een wespensteek naar ons toekwamen. Helaas is één persoon door de ambulance opgehaald, omdat hij allergisch was en is voor steken. Verder gerelateerd aan de hoge temperaturen is een bloedneus. Ook hiervan hadden we 5 SO die langs de EHBO-post kwamen en behandeld zijn door ons. Verder 2 SO met blaren, 1 persoon heeft een gewicht op de voet laten vallen van 40 kg. Bij bezoek aan de huisartsenpost de volgende dag, bleek er een scheurtje in een botje te zitten. Rust en tape. Een persoon met een onverklaarbare dikke knie (Gekoeld), 1 SO met rugpijn, 3 SO voor een pleister, enkele SO voor een paracetamol en een DDruppie bij de uitgang (zat. 01.00 uur), deze wordt opgehaald. Verder zaterdagnacht om 01.50 ( de EHBO is op weg naar huis) komt er nog een SO die ten gevolge van een stoeipartij een fikse snijwond boven zijn enkel had opgelopen en dat bloedde als een rund. Verder dank aan de organisatie voor de goede verzorging en ik bedank al mijn collega EHBO’ers dat zij hun vrije tijd hebben opgeofferd om dit evenement tot een succes te maken.

12-08-2022

Vrijdagmiddag 15 juli 2022 herdenken wij bij Kamp Westerbork dat Tachtig jaar geleden de eerste trein vertrok uit Kamp Westerbork naar Auschwitz. Dit werd het begin van een reeks deportaties die jaren zou duren. Enkele honderden overlevenden en nabestaanden waren aanwezig bij de herdenking, maar ook tientallen bezoekers stonden stil bij de herdenking.

Aan het eind van de herdenking wordt er één minuut stilte gehouden. Daarna is het tijd voor de afsluiting: Het plaatsen van foto’s van slachtoffers van het eerste transport bij het monument De 102.000 stenen. Zoveel stenen, zo veel slachtoffers. Van de 107.000 gedeporteerden overleefden er 5000.

Wij EHBO afd. Hooghalen mochten vandaag bij deze zeer emotionele herdenking aanwezig zijn en ons steentje bijdragen.

15-07-2022

Zaterdag 9 juli 2022 werd er eindelijk weer een wedstrijd georganiseerd door Endurance Noord-Nederland. Wat houd nu zo’n wedstrijd in. Martijn heeft het voor ons opgezocht op het internet en het is dus een Paarden marathon voor ruiter en paard met afstanden van 33 (dat was deze keer) tot 105 km. In de prachtige bossen van Staatsbosbeheer rondom Grolloo waren 4 lussen uitgezet van ongeveer 33 kilometer. Zaterdag was een prachtige dag (niet te warm niet te koud en geen regen), waar ongeveer 60 deelnemers genoten van het mooie Drenthe. Zelfs deelnemers uit Noord-Holland (Alkmaar) waren aanwezig. Met recht dus een wedstrijd voor heel Noord-Nederland. Wat ons als EHBO opviel is, dat er eigenlijk alleen maar vrouwelijke deelnemers aanwezig waren (misschien er eentje gemist), maar bij de begeleiding waren wel mannen. Na iedere ronde en natuurlijk vooraf, wordt het paard gecontroleerd door een dierenarts. Deze waren met 3 artsen aanwezig. Hartslag en vooral het loopje werd gecontroleerd. Dus de ruiter moest ook in galop naast het paard door de bak. We hebben ons goed vermaakt die dag. Hennie heeft bijna een paar sokken afgebreid, hetgeen door iedereen die langs kwam voor toiletbezoek of koffie werd opgemerkt. Helaas worden deze sokken niet verkocht. Behalve wat pleisters en paracetamol is het EHBO-technisch voorspoedig verlopen. Als je vraagt aan Floor hoe kom je bij de EHBO afd. Hooghalen terecht: Ik citeer: Als ik intoets “EHBO Grolloo” komt de afdeling “Hooghalen” als eerste in beeld. Vandaar dat we waren uitgenodigd hiervoor. Ach het is nog dichterbij dan Beilen. Als dank kregen we ook nog “Paardensnoepjes”. Lief hé.

Dank Hennie en Diana

09-07-2022

In Hijken wordt dit weekend een gigantisch dorpsfeest georganiseerd door de Oranje vereniging Hijken Oranje. Donderdagmiddag was er een prachtig optreden van een dameskoor uit regio Emmen. De genodigden waren de 50+ uit Hijken en omstreken. Zo’n 70 man kreeg een prachtige middag voorgeschoteld incl. hapjes. Maar ook wij waren uitgenodigd. Met af en toe een dansje hebben we ons dan ook kostelijk vermaakt. Verder hoop ik voor de organisatie dat het hele weekend zo zal gaan verlopen.

Hennie en Diana

07-07-2022

Na enkele jaren niet gefeest mogen hebben, ging de TT dit jaar door en zoals iedereen roept we waren er echt aan toe. Dus er werd dubbel gefeest of 3 dubbel gefeest. Zowel in Assen (3 nachten), TT-baan, als na de TT in Hooghalen. Vele fietsers konden de verleiding dan ook niet weerstaan om op terug reis van de TT even op de hoek Smilderweg/Stationsstraat in Hooghalen af te stappen. Hier was een bruisend feest aan de gang. Hoemeer zielen Hoemeer vreugde!!!!! Dit spreekwoord ging hier vanmiddag en vanavond zekers op. Enkelen hadden ook zeker het voornemen om 3 jaar alcohol in te halen. Dit pakt soms iets verkeerd uit als je probeert je weg te vervolgen en op de fiets wilt stappen. Komisch lijkt het als je nuchter bent, maar wij begrijpen maar al te goed dat het niet komisch is. EHBO-technisch hadden we een rustige dienst. Enkele steeds weer terugkomende SO. Maar die blessures waren elders op gelopen die dag. Een spelletje Handjeklap geeft een nare pijnlijke pols. Enkele SO hebben we verwezen naar de Huisartsenpost, vanwege eerdere opgelopen blessures. En er zijn er een paar behandeld op de SH.

De EHBO’ers Klaasje en Diana

26-06-2022

Het was een gezellige EHBO-dienst, vrolijke kinderen die een prachtige gymvoorstelling hebben neergezet met als thema feest!

18-06-2022

Haolen@The Beach

Haoler Dorpsfeest Commissie heeft een spetterde en prachtig dorpsfeest georganiseerd in en rond het Dorpshuis te Hooghalen.

Van Optocht, tot Beachvolleybal, Kidsfair en Colorrun, Zeskamp en Kerkdienst.

Bij enkele van deze onderdelen zijn wij als EHBO ingezet en we hoefden maar sporadisch in actie te komen.

Bij deze dank ik onze vrijwilligers die maar even zomaar een stuk vrije tijd hebben opgeofferd. Stina, Agnetha, Hennie, Tonnis, Miranda en Diana Hartelijk Dank.

09-06-2022

De speeltuinvereniging van Hijken organiseert al jaren deze dag. Kinderen lekker buiten laten spelen.

Alleen vandaag konden ze niet buiten spelen vanwege het weer en de verwachtingen rond 15 uur deze middag.

Besloten was dan om de activiteiten in de gymzaal te Hijken te doen. Een 50 tal kinderen uit Hijken e.o. hebben zich heerlijk vermaakt met de spelletjes en traktaties. Ook de Meester van de Basisschool kwam even langs en natuurlijk mocht de Wijkagent ook niet ontbreken. Zij deelde met haar collega sleutelhangers uit aan de kinderen.

Tonnis en Diana hebben een pleister geplakt en een kind met pijn effe gerustgesteld.

08-06-2022

In Orvelte werd er eerste Pinksterdag we een markt gehouden. En volgens goede traditie is het Rode Kruis hier altijd bij aanwezig. Dit keer was Diana van de EHBO aanwezig, samen met Hilbert en Jetske (stagiaire) van het Rode Kruis.

Het was er tegen 11 uur al enorm druk. Vele kijkers vergaapten zich aan de producten die door de marktkoopmannen en vrouwen waren uitgestald.

Een mooie, zonnige dag. De regen begon pas tegen 17 uur te druppen. Al met al zeer geslaagd. We hadden 3 slachtoffers die dag, waarvan een meisje die ziek werd en ging kotsen, een vrouw waar we de ambulance voor hebben laten komen en die direct doorverwezen werd naar de huisartsenpost in het WZA.

Verder een hondenliefhebber die door zijn eigen hond te grazen was genomen. Hilbert en Jetske hartelijk dank voor de gezellige dag.

05-06-2022

Gisteravond op 4 mei 2022 liepen ongeveer 4000 mensen mee in de Stille Tocht van de jaarlijkse Dodenherdenking van het Herinnneringscentrum Kamp Westerbork. Kampoverlevenden Ronald Waterman en Zoni Weisz waren sprekers tijdens deze Herdenking. Channa Malkin zong liederen uit de Zwarte Bloemen. Jik Nohom sprak het Joodse Gebed. Waarna de klokken werden geluid en het 2 minuten stil werd op de Drentse Heide.

Met trompetgeschal werd de plechtigheid afgesloten, waarna er door verschillende organisaties kransen en bloemen werden gelegd.

Wij: EHBO Hooghalen waren met 11 hulpverleners aanwezig en we hadden assistentie van twee ambulance medewerkers op een fiets (Ambu-bike team). Enkele pleisters werden geplakt en ook de paracetamolletjes kwamen aan de orde. Allergie voor Deet (muggen werend middel) is heel vervelend. Voor enkele bezoekers werd het emotioneel even teveel en werd er door ons een flauwte geconstateerd. (7x).

Wij: EHBO Hooghalen zijn heel erg tevreden dat wij een steentje mogen bijdragen aan de jaarlijkse Herdenking op 4 mei.

04-05-2022

Na 2 jaar Corona mocht dit evenement weer doorgaan. Het Rode Kruis Midden Drenthe heeft daar de inzet van 9 EHBO’ers nodig. Jaarlijks zijn leden van de EHBO afd. Hooghalen daar aanwezig om de collega’s daar te ondersteunen. Ook dit jaar was dat het geval. Het is een evenement zonder veel toeschouwers, maar ja wat wil je ook als de Vrijmarkt in Hartje Beilen is en daarna Mooi Wark optreed. Een nieuweling maakte een schuiver en met een paar licht schaafwonden is hij er goed van afgekomen. Verder waren er geen bijzonderheden, alleen dat het op een gegeven moment Berekoud was. Je staat van 10.00 – 17.30 uur op een post buiten. Maar zoals altijd een hobby kost geld en energie.

27-04-2022

Zaterdagavond 9 april waren wij aanwezig bij het Tentfeest welke gehouden werd op het voormalig AZC terrein in Hooghalen en de organisatie was in handen van de jongens van Trekkerslep.

Het was een super koude avond met temperaturen voor het gevoel van -3ºC. Twee uur lang hebben we ons vermaakt met het aanbrengen van polsbandjes (bezoekers > 17 jaar) en stempelen van handen (onder de 18 jaar). Ook hier kon je merken dat de bezoekers er na 2 jaar Corona helemaal aan toe waren om uit te gaan (bijna volle tent). Daarna hebben we ons terug getrokken in het kassahokje. Het was erg gezellig in de tent hetgeen we begrepen van vele bezoekers, echter wij zijn niet binnen geweest. Na wat paracetamolletjes en het behandelen van enkele schaafwondjes werd het die nacht rustig na 02.00 uur. Ik bedank Hilbert (Rode Kruis) dan ook hartelijk dat hij deze avond met mij wilde draaien. Verder hebben we goede contacten gelegd met de Beveiligers. Zelfs de politie kwam enkele keren een kijkje nemen. Dit geeft voor de hulpverlening een veilig gevoel.

Hilbert en Diana

09-04-2022

Aangezien de EHBO afd. Assen een groot evenement had op 2 april, zijn wij benaderd door de Wandelvereniging De Eendracht uit Assen om te assisteren bij hun jaarlijkse (maar nu de laatste in hun bestaan) wandeltocht op de eerste zaterdag in april. Samen met Klaasje en Iona van het Rode Kruis zijn we bijna de hele dag in een cafetaria in Vredeveld geweest. Dit was de rustpauze van 10, 15 en 25 km. Hier hebben we een slachtoffer behandeld. Schaafwonden aan de handen. Verder alles goed verlopen.

Ik dank Klaas en Iona (Rode Kruis) dat zij de hele dag met mij deze dienst wilden draaien. Iona mag onder toezicht meedraaien en ze heeft zaterdag 9 april haar EHBO diploma gehaald. Zij is 12 jaar.

02-04-2022

Kerstmarkt Orvelte 12 december 2021

Het was kerstmarkt in Orvelte het afgelopen weekend, maar het was ook de dag van Max Verstappen.

Max Mania, een beetje als redders in nood werd de EHBO vereniging donderdagavond laat gevraagd om zondagmiddag een dienst te draaien in Orvelte samen met onze collega’s van het Rode Kruis. Ach ja, een paar uurtjes is zo voorbij tussen al die kerstspullen, ezel(s) en schapen. Maar toen zondagochtend grote Paniek bij het Rode Kruis. De EHBO’er van het Rode Kruis meldt zich tegen 9 uur ziek. En nu?? Gelukkig was onze voorzitter bereid om de hele dienst van haar over te nemen. Zo kwamen we het afgelopen weekend weer in Orvelte terecht. Behalve een pleistertje en grote schrik dat een kind een kop hete drank over de handen kreeg is alles goed verlopen. Het was erg drassig en soppig. Rode Kruis bedankt dat we jullie mochten helpen.

Met dank aan Hennie en Diana.

12-12-2021

EHBO. Hennie Wijermars

"We hebben wel wat moeten doen jammer genoeg.

Je hoopt dat je nooit in actie hoeft te komen.

Maar de wespen en de golfballen werkten niet echt mee, dus wat schade hier en daar op gelopen.

Verder waren de bramen struiken ook nog oorzaak van wat schade aan de kuiten van bezoekers!

Dus toch goed dat we paraat waren.

Want een ongeluk(je) blijft in een klein hoekje te zitten".

04-09-2021

FaberExposize Gelpenberg Open

2-4 september 2021

Wij (EHBO afd. Hooghalen) hebben gedurende 3 dagen ons bivak (Tent en EHBO-uitrusting) opgezet op de Drentse Golfclub “De Gelpenberg” te Aalden. Hier werd een internationaal Golftoernooi gehouden, met deelnemers uit Duitsland, Zwitserland, Tsjechië, Oostenrijk, Frankrijk, Luxemburg, Slovenië en Nederland. Er waren 156 deelnemers, waarvan er zich 50 konden plaatsen voor de finaledag van zaterdag. Verder waren er begeleiders van deelnemers en gewoon publiek aanwezig.

Doordat onze voorzitter een fervent golfer is en meerdere dagen in de week hier te vinden is, zijn wij gevraagd om de EHBO te verzorgen. 3 dagen van ‘s morgens 7 uur t/m ‘s middags 16 uur waren wij hier aanwezig. Met een eigen buggy en portofoon ter beschikking, liet de voorzitter ons elk hoekje van het 18 holes tellende golf terrein (28ha) zien, maar ook de zonsopgang, zeldzame plantjes en natuurlijk dagelijks Haas (staat rustig naar een vlag te kijken) en Eekhoorn (druk met het aanleggen van zijn wintervoorraad).

Op enkele EHBO-handelingen na (wespensteken, geraakt door een golfbal (pijnlijk) en vast zitten in de bramenstruiken om een balletje te zoeken), is dit toernooi succesvol verlopen. We danken dan ook Niels en Ellen van DGC “De Gelpenberg” voor het vertrouwen dat ze hadden in de EHBO afd. Hooghalen.

Alle EHBO’ers: Hartelijk dank voor jullie inzet.

04-09-2021

Op zondag 15 augustus 2021 een middagdienst gedraaid bij de Orveltermarkt. Het was een zonovergoten dag en er was veel publiek op de been. Gelukkig hebben we niet veel hoeven doen: Bij aankomst een mevrouw die het (door het lopen op de ongelijkmatige weg) in haar heup was geschoten. Dit had ze vaker, dus behalve advies hebben wij hier niet veel ondersteuning in kunnen bieden. Later op de middag zocht een moeder met haar dochter ons op i.v.m. een wespensteek in de hand. Ze had deze zelf al uitgezogen. Het advies is koelen; hierop heeft ze creatief een ijsje gekocht om zo haar hand te koelen.

Al met al een gezellige dienst!

15-08-2021

Als ik aan Oogst-dag denk, denk ik aan zon, warmte (tegen de 30) en natuurlijk geel graan. In Orvelte hadden ze 1 augustus gepland als Oogstdag. De zon was ver te zoeken en het water kwam met bakken uit de hemel, maar toch werd er tussen die buien door gedorst. Het graan lag in schoven en was naar mijn mening nog van een voorgaand jaar. Maar niet getreurd, een heleboel mensen hebben er tussen de buien van genoten. Wij als EHBO afd. Hooghalen waren er samen de hele dag aanwezig met een EHBO’er van het Rode Kruis van de afd. Haarlem. Zij was wel een beetje ver van huis, maar we hebben het gezellig gehad en bovendien kwamen we niet voor niks. De nodige pleisters zijn geplakt evenals een behandeling van een wespensteek.

Groeten UIT ORVELTE

01-08-2021

Op 25 juli 2021 mochten we als EHBO Vereniging Hooghalen weer assisteren gedurende de zomerfair op de Brink in Orvelte. Er was een grote opkomst van het publiek. Het weerbericht had regen en onweer aangekondigd. We hielden dat goed in de gaten en zorgden ervoor dat we voorbereid waren op wat er kwam.

25-07-2021

Op 18 juli 2021 mochten we als EHBO Vereniging Hooghalen assisteren op de Orveltermarkt. Het was een nuttige dienst!

18-07-2021

Op 9 juni 2021 mochten we als EHBO Vereniging Hooghalen assisteren bij een spelmiddag voor kinderen van de basisschool Hijken en Oranje. (Alles volgens de richtlijnen Evenementenzorg versie: mei 2021)
De desbetreffende speeltuinverenigingen hadden voor de kinderen in de buurt van de Gymzaal in Hijken buiten een leuk parcours uitgezet met een stempelkaart. Ook was de ballonnen juffrouw aanwezig. Al met al een feestelijk gebeuren waaraan ongeveer 60 kinderen meededen. We zijn al uitgenodigd om volgend jaar weer te komen assisteren.

11-06-2021

Sinds de opening op 29 april 2021 van het vaccinatiecentrum Appelscha ondersteunen we met enige regelmaat onze Friese zusterorganisaties. Alles onder de supervisie van de EHBO afd. Licomar (Leeuwarden) en natuurlijk de GGD. Dit tot wederzijdse tevredenheid.

29-04-2021

01-04-2018

Bloeding stelpen

15-03-2018

Hier ziet u een aantal mensen bij onze reanimatie pop die gesponseerd is door de Rabobank

17-10-2017